La Vanguardia, Grècia i la deriva d'Espanya

Hola a tothom, torno a l’activitat després d’un parèntesi massa llarg. Perdoneu que el pescador hagi desaparegut durant uns dies, però he passat uns dies complicats amb massa feina. Avui tampoc vaig molt sobrat de temps, però crec que val la pena robar-li hores al rellotge per a comentar el tema de portada d’avui a La Vanguardia. Primer de tot, m’ha sobtat la portada per si sola:
El tema del dia és la reunió entre Zapatero i Rajoy (importantíssima... zzzzzzzz), que s’ha produït després que ahir hi hagués una dolentíssima sessió a borsa. Davant d’aquest panorama, La Vanguardia ha optat per abandonar les seves avorrides portades i s’ha marcat una primera plana més pròpia de Público, cosa que no critico. Prefereixo les portades atrevides, sempre. Però el que sí critico és que La Vanguardia hagi optat per fer una portada tan cridanera perquè ahir l’IBEX 35 va caure un 5,4%.

I la meva pregunta és: i què?

Me la sua que la borsa caigui. Fins i tot jo, que sóc un ignorant, veia a venir que les borses s’havien recuperat massa ràpid després de la caiguda provocada per l’esclat de la crisi. Per tant, si hi ha hagut ludòpates que han perdut pasta fotent pasta a la borsa en una època tan inestable com l’actual, és el seu problema. L'error d’aquesta portada, des del meu punt de vista, és que dóna credibilitat als rumors que comparen l’economia espanyola amb la grega. Greu equivocació. No crec que un i altre país tinguin res a veure, com es pot apreciar en aquest magnífic infogràfic d’Expansión.

Després m’ha sorprès com han tractat la notícia de portada en les pàgines interiors:


El subtítol (“Zapatero y Rajoy se reúnen en uno de los peores momentos desde la transición”) em sembla un pèl exagerat, tot i que potser aquí el que m’equivoco sóc jo. Ara bé, el que ja em sembla despiporrant és el titular: “El Rey vuelve a pedir unidad ante la alarmante deriva de España”.

Normalment m’agraden les cròniques de l’Enric Juliana, periodista que signa aquesta informació. Ara, queda una mica lleig que aprofiti la primera pàgina de Política de La Vanguardia per a fer promoció del seu últim llibre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bienvenido de nuevo!! Veo que has vuelto en plena forma. A mí, qué quieres que te diga, la portada me parece ridícula. Fea y alarmista. A la altura del titular de Juliana, eso sí.
j.

Anònim ha dit...

A mi aquesta portada, més que atrevida, em sembla ridícula. Es pot fer un diari seriós amb portades atrevides, i aixó ni sembla seriós, ni li trobo la gràcia.
Molt bé en veure el truc del Juliana!!!