Corridas (de toros)

Jo no hauria prohibit els toros, però els han prohibit. Què vols que et digui, coses de la democràcia.

El tema està generant moltes perles:
  • Molta gent sap que els toros ja estaven prohibits a les Canàries des del 1991. El que no és tan conegut és que la probibició estava impulsada pel Partit Popular.
    .
  • Miguel Cabrera, diputat del PP al Parlament canari i impulsor de la probició en aquella comunitat, ha declarat: "Que Catalunya se convierta en la segunda comunidad autónoma que prohíbe las corridas es algo digno de elogio y felicito a los que así lo han acordado, con independencia de las connotaciones políticas". "Des de el punto de vista de la protección de los animales, ayer fue otro día grande".
    .
  • Potser sí que antigament hi havia una gran tradició taurina a Catalunya (això diuen), però actualment no és ni molt menys així. A Barcelona l'any passat es van fer 20 'festejos taurinos'. A Madrid, 284. Es pot veure en aquest gran infogràfic del diari Público. Sigui com sigui, el fet que hi hagués tradició a Catalunya no trobo que tingui cap importància.
    .
  • Per als que diuen que es tracta d'una decisió política. L'impulsor de l'iniciativa legislativa popular (ILP) que ha aconseguit la prohibició dels toros es diu Leonardo Anselmi i és argentí (!)
    .
  • Mayor Oreja (PP): "La prohibición de los toros es una venganza por el éxito de la Selección Española". El pobre...
    .
  • I ja no parlem de la portada d'El Mundo d'avui.

El que no entenc és que el debat s'estigui situant en el terreny llibertat sí - llibertat no. Per a mi (que, insisteixo, no hauria prohibit els toros), el debat és: consideres que és correcte matar un animal com a espectacle, sí o no?

Els protaurins s'estan equivocant a l'invocar la llibertat.

No crec que la llibertat sigui més important que la vida humana o que la vida animal (la meva llibertat per començar a matar els gossos que em trobo pel carrer està per sota de la llei, que m'ho prohibeix). Potser el toreig podria considerar-se una excepció per la seva (suposada) vessant artística. Aquest és el debat. I és tan legítim guanyar-lo com perdre'l.

Els protaurins han perdut el debat i no cal buscar-hi segones lectures.

4 comentaris:

Shackleton ha dit...

A Espanya tot psedudo-periodista o polític de pandereta nombra la paraula democràcia cada 2 per 3.

Ara no poden entendre que si la gent de Catalunya no hi està d'acord votaran en consequència a les pròximes eleccions. Així és el joc de la democràcia. Avegades guanyes d'altres no.

elgatodebalmes ha dit...

totalmente de acuerdo, pero ya estoy cansado de ver aprobar estas cosas. Que si 80km/h de entrada, que si toros, que si veguerias, que si prohibir pesca en los rios, que si el estatut, que si el catalan, que si laicismo, que si ley de la memoria historica, que si ....
Estropear lo que no daba problemas, no tocar lo que da problemas...

El brau amnistiat ha dit...

Gato de Balmes se t'ensuma a distància. T'ha mancat de dir "Con Franco (y con Ansar) se vivía mejor".

elgatodebalmes ha dit...

Brau... No se tú, pero yo no había nacido asi que no lo sé. Lo que si que sé es que con CIU sí se vivia mejor.

Y me hace gracia porque, a mi, lo de referirme a Franco para contrarestar cualquier argumento en contra me suena tambien a tripartito...