La BBC i la treva d'ETA

Hola a tothom! El Pescador ha tornat de vacances amb les piles ben carregades. Espero que tothom (em refereixo als milers de lectors que visiten aquest blog) hagi gaudit de l'estiu. I si encara queda algú que fa vacances, només li desitjo dues paraules: fuck you.

Reprenc l'activitat bloguera amb l'interessant història del periodista de la BBC que va aconseguir l'exclusiva de la treva d'ETA (no entenc que els diaris parlin d'alto el foc, com si fossim a la guerra). Aquí teniu el relat complet. És aconsellable llegir-lo perquè, com deia, és interessant, i també perquè permet entreveure el debat intern que hi ha a l'entorn dels terroristes. Com sempre, us destaco una perla. En concret, d'una conversa entre el periodista i una persona de l'entorn d'ETA que és qui li va facilitar el vídeo.
Basque nationalists, he told me, were now frustrated.

The chances of an independent Basque state being created were as remote now as they had ever been in the last 50 years.

The people of Catalonia had just managed to win more autonomy from Madrid, and separatists there had no army of bombers and gunmen.

Could it be, he said, that actually Eta had been hindering the cause of Basque nationalism, rather than helping it?

After all, the politicians in Madrid had a ready-made excuse for not allowing a referendum on independence.

That excuse was Eta violence. So what if that excuse was taken away
Encara no acabo d'entendre a què es refereix el periodista quan diu "The people of Catalonia had just managed to win more autonomy from Madrid, and separatists there had no army of bombers and gunmen". No sé si va entendre bé el que li va dir el terrorista. Només faltaria que ETA deixés les armes gràcies a l'exemple de Catalunya.

A mi, realment, em fa la sensació que ETA ha d'estar molt dèbil per a que anuncii una treva quan el Govern no té cap intenció de negociar amb ells.

2 comentaris:

elgatodebalmes ha dit...

Buen comienzo Pescador! Confío plenamente en que nos entretengas e informes.

EN cuanto a lo de "The people of Catalonia had just managed to win more autonomy from Madrid, and separatists there had no army of bombers and gunmen" yo lo interpreto como un. Ellos van trabajando y avanzando si necesidad de matar, es decir el progreso es posible.

Lo que si te concedo es que los vascos estan a años luz (incluso demasiado lejos, tu m'entens) y catalunya va haciendo pequeños pasos (obstaculizados por la panda de patanes que nos gobiernan).

Alfons ha dit...

O com va dir Felipe González, el 1984:

“El terrorismo en el País Vasco es una cuestión de orden público, pero el verdadero peligro es el hecho diferencial catalán”.

Un xicot ben intel·ligent, aquest Felipe.