Spanair

Ahir TV3 va emetre un reportatge espectacular sobre Spanair.

El passat mes d'abril, una nova direcció va agafar el control de la companyia després que un grup d'empresaris catalans la compréssin. El documental comença aleshores i acaba quatre mesos després. En aquest periode de temps, les càmeres van seguir els directius d'Spanair, encapçalats per Ferran Soriano, el seu president (en principi no-executiu). El documental entra fins al cor d'Spanair. S'hi mostren reunions molt tenses en les quals es negocien les mesures per a salvar una aerolínia que està a punt de fer fallida. És espectacular que les càmeres puguéssin filmar situacions tan íntimes d'una empresa.

Una de les coses que més em van agradar del documental va ser el xoc de cultures entre la vella Spanair (amb treballadors apalancats, cansats de tenir una direcció erràtica) i la nova Spanair (en la qual la nova direcció pateix per a fer arribar el seu missatge, que és bàsicament: si no fem el que toca, tots ens quedem sense feina).

El pitjor va ser l'hora d'emissió. Va començar a les 12h de la nit i va acabar a la 1:20h. Aquest era un reportatge per al 'prime time'.

El podeu veure aquí:


Des de l'òptica d'un barcelonista, la pregunta és: ¿aquest documental pot ajudar o perjudicar en alguna cosa una enventual candidatura de Ferran Soriano a la presidència del Barça, aquest estiu?

1 comentaris:

Anónimo j. ha dit...

Sí que parece interesante, sí. Gracias por el link.
Me sabe mal la hora de emisión, pero para un tipo como tú, que entra a las 10h. a trabajar, no debería ser un problema...
j.