Sí a les nuclears

Seguint amb el tema del post anterior, ahir La Vanguardia publicava un altre bon article sobre el medi ambient. El catedràtic de la UPC Javier Dies Llovera hi explicava el cost dels diferents tipus d'energia:
Un megavatio/hora de energía eléctrica (MWh) nos cuesta en España en torno a 35€ si lo producimos con energía nuclear; 60€ si lo producimos con ciclo combinado; 80€ si lo hacemos con energía eólica, y 400€ con energía fotovoltaica (son órdenes de magnitud de precios a partir del 2008). Si utilizamos energías caras, nuestra industria y nuestro sector de servicios pierden competitividad, y ya está bastante dañada la industria del país como para empeorar las cosas.
Sabieu que l'Estat cada any paga més de 6.000 milions d'euros en subvencions a les anomenades energies "netes"? Té conya perquè l'energia nuclear és netíssima... i a sobre és la més barata! Però també és impopular.

Recordeu-ho quan rebeu la factura de la llum a casa. Una factura que, per cert, és un 25% més barata del que hauria de ser. (L'Estat obliga les elèctriques, unes filles de puta per altra banda, a aplaçar el pagament d'una part de la factura: així no s'han d'apujar els preus sobtadament, amb el desgast polític que això suposaria per al Govern). És el que s'anomena dèficit tarifari.

En fi, no crec que, com a país de segona categoria que som, ens poguem permetre aquests luxes. Si tota l'energia que generéssim fos fotovoltaica, la factura de la llum es multiplicaria per vuit.

Ara mateix gastem més de 6.000 milions d'euros l'any que es podrien invertir en, per exemple, recerca.

Energia nuclear i cap a casa. Sorry.