La millor notícia del cap de setmana

Sense dubte, la millor notícia del cap de setmana ha sigut aquesta:



El paràgraf més interessant de la notícia és aquest:
Lo relevante de este último sondeo es que no sólo se decantan por la independencia los votantes de ERC, como suele ser habitual, sino que también lo hacen la mayoría de los de CiU (el 55%) y de los de ICV (el 63%), que en encuestas anteriores la rechazaban. En cuanto a los votantes del PSC, se encuentran muy divididos, predominando por poco los contrarios a la independencia (el 43%) frente a los favorables a ella (38%). Por su parte, los votantes del PP son los únicos que se oponen mayoritariamente (el 83%) a la independencia de Catalunya, aunque un 15% de ellos también optaría por la secesión.
No hase falta desir nada más.
Per a mi, és una qüestió de temps i de sentit comú.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Lamentables aquestas enquestes, a l'hora de la veritat tothom diria que no, m'agradaria saber si tu que vas tant valent aniries a fotre tiros pero l'independencia, perque aquest seria l'unic cami.

Pescador de Perles ha dit...

Tiros, jo?
Ni de conya!

Tigreton Madrilenyo ha dit...

Doncs si no hi han tiros....
Res de res

Musaranya ha dit...

Segurament si es donés el cas (del tot improbable) que ens permetessin fer una consulta vinculant, molts dels que declaren el seu suport a l'independència a les enquestes finalment votarien que no.

Tanmateix, sembla evident que el malestar ha crescut moltíssim en els darrers anys. Tant, que fins i tot moltes persones que mai no dirien al passat que recolzen la independència en una enquesta, ara ho fan. Aquesta sensació és palpable al carrer, en el dia a dia. Evidentment ho va ser també a la manifestació.

Pescador de Perles ha dit...

Segurament alguns enquestats canviarien d'opinió. Igualment, algunes persones que a l'enquesta van dir que no potser acabarien votant que sí (molta gent diu que no perquè no ho veu factible; si veiéssin que sí que és factible, potser es decantarien pel sí).

Dit això, el més important d'aquesta enquesta és la tendència. Ja fa anys que l'independentisme creix. Per això crec que és una qüestió de temps.

Daniel Vidal ha dit...

Independentisme com a sentiment = tendència de creixement.., sí.

Però hi ha una sola persona que hagi plantejat encara que sigui només mig en sèrio el "com?". Cap plantejamemt més enllà del "jo vull"? Cap 'programació'? Cap 'full de ruta'?

És trist, però no hi ha cap proposta al respecte... i així... és molt fàcil estar a favor (o en contra).

Unknown ha dit...

M'agradarà veure els stakeholders de determinats partits anant als sopars anuals dels partits... fa poc a un determinat partit ja li van recordar que anessin en compte, que no interessa gaire que la Caixa, Abertis i altres grans empreses de l'entorn social de CiU juguin en un terreny pantanós. Una cosa són les bases electorals, una altra el possibilisme.