Esquizofrènia

Admeto que, si un psiquiatra analitzés el meu cas i el de molts com jo, podriem ser catalogats d’esquizofrènics.

No em sento espanyol, però tinc moltes més coses en comú amb els espanyols que, per exemple, amb els alemanys. Moltes més. Per tant, em resulta inevitable sentir una certa simpatia pels jugadors de la selecció espanyola de futbol. Especialment els d’aquesta selecció, plena de jugadors catalans i/o del Barça. Veus jugar Piqué, Puyol, Xavi, Busquets, Iniesta o Pedro i, collons, em cauen bé.

Al mateix temps, és inevitable reconèixer que la victòria d’Espanya és la victòria del Barça. És gràcies al nostre estil de joc i als nostres jugadors que la selecció espanyola ha arribat a ser alguna cosa. I així ho admeten a l’estranger. Per exemple al Daily Telegraph:

Germany v Spain: victory is a homage to Catalonia and the world’s greatest club side

Però el drama comença quan acaba el partit. Ahir a la nit, anar per Barcelona era penós. Tot de clàxons i banderes espanyoles. Per no parlar de la premsa esportiva madrilenya, que ara s’apropia dels nostres jugadors i del nostre estil i els embolcallen amb la bandera. Jo que em pensava que mai a la vida veuria Espanya jugant una final d’un Mundial i que no hauria de passar per això.

En fi, tot plegat és esquizofrènic i ho reconec.

5 comentaris:

l'aranya ha dit...

Crec que aquest post es mostra clara de la falta de respecte i de sensibilitat d'alguns vers els sentiments i les opinions d'altres.

I em refereixo a dir que és penós que un dia en la vida en que els catalans no catalanistes o inclús els catalans espanyolistes poden sortir al carrer i manifestar la seva afició per una selecció amb la bandera i els colors d'aquesta, que sí, està formada per mig equip del barça i si, n'ha copiat l'estil de joc, però que en aquest moment no són barça, són selecció i, t'agradi o no, "defensen" la bandera espanyola, no la del barça...

Com a català, i com a culé, estic orgullós de la victòria de la selecció... però també ho estic com a espanyol, i si guanyem la final, em veuràs a la moto amb una rojigualda celebrant la victòria.

¡¡¡¡ÁNIMO ESPAÑA, A POR LA COPA!!!!
( sigui dit amb molt de carinyu ;)

Pescador de Perles ha dit...

"Falta de respecte"?

Apaga y vámonos.

l'aranya ha dit...

ah, es que només pots sortir tú amb la bandera del barça a celebrar un trionf?

Pescador de Perles ha dit...

Aranya, tens la pell molt fina.

Espanya es del Barça ha dit...

Entenc perfectament el que diu el Bigmouth i ho comparteixo al 100%

El diumenge segurament voldré que guanyi Espanya pel meu amor als jugadors del Barça.

Tot i això, em fa ràbia que siguem nosaltres els que els hi servim la copa en safata.

Ells sols no en serien capaços i per això no ens deixen marxar. Això aplica al futbol però també a la vida real.

Visca Catalunya lliure.