Adéu partits polítics

Juli Capella la clava avui a El Periódico. M’alegra veure que la població cada cop és més conscient de la partitocràcia que governa Catalunya i Espanya. No progressarem mai mentre estiguem en mans d’unes organitzacions (privades, per cert, com recorda sovint Incerta Glòria) que no tenen cap mena d’interès en el ciutadà, sinó en el votant, i que prefereixen defensar-se entre sí mateixos (evitant les llistes obertes o pactant dos mesos de vacances de Nadal al Congrés dels Diputats) abans que defensar-nos a nosaltres.

Les millors perles:
Adéu partits polítics, que una vegada vau ser instrument de transformació i avui ho sou de manutenció. Adéu, perquè us heu convertit en màquines amorfes de gestió sense ideologia. Adiós, perquè només prometeu allò que vol sentir la gent. Perquè us heu convertit en un trust que defensa els seus propis interessos i no els seus votants (...) Adéu, perquè tots esteu tacats per un finançament tèrbol i il·legal. (...)

Adieu, perquè el vostre corporativisme us deslegitima. Adeus, perquè tots elaboreu el mateix programa electoral pensat per acontentar tothom, i que sabeu perfectament que no complireu. Adéu, perquè només us distingeix la prioritat de subsistir i només us preocupa què diran els mitjans de comunicació.

Auf Wiedersehen, perquè tenir militants ja és una aberració anacrònica i premonitòria (...)

Adéu, perquè en pro de l’eficiència heu cancel·lat el debat i la discrepància. Adéu, perquè cada vegada esteu més lluny de la gent i més a prop entre vosaltres. Ciao ciao, perquè us espanta la gent que destaca i preferiu entre les vostres files mediocres. Adéu, perquè feu pudor de ranci i de tancat. Perquè us defenseu entre vosaltres a costa del ciutadà, segrestant-lo de la política (...)

1 comentaris:

Anònim ha dit...

No 'hase' falta 'desir' nada más... Lo suscribo de cabo a rabo.
j.