Caps de setmana llargs

Des de la revista Time Out Barcelona (molt bona rèplica de l’edició original londinenca, per cert) han començat una campanya a favor de tenir caps de setmana de tres dies. Volen que divendres, dissabte i diumenge siguin sempre festius.

Primer van escriure un article a la revista i ara estan posant anuncis a diferents llocs. Suposo que la campanya persegueix, indirectament, fomentar la imatge de Time Out com a setmanari original i enrotllat. I crec que ho aconsegueix.

Tot i així, ¿té sentit allargar el cap de setmana? La revista dóna alguns bons arguments i ha aconseguit les opinions favorables de diversos personatges, no només actors i gent de la faràndula (que evidentment s’apunten a una pedrá) sinó també d’economistes seriosos que ho veuen “inexorable”. Es veu que a l’Estat de Utah els funcionaris ja només treballen de dilluns a dijous.

Simpatitzo amb la idea de fer sempre caps de setmana de tres dies (i de fer festa tot l’any, si cal). És cert que es podrien allargar una mica les jornades laborals de dilluns a dijous per tal de recuperar les hores, per exemple. Jo potser estaria disposat a treballar 10 hores al dia a canvi d’un dia més de festa. No ho sé.

De totes formes, ho veig més aplicable en països seriosos com Alemanya, on les hores laborables són més productives que a Catalunya/Espanya. Aquí, el síndrome ‘divendres a la tarda’ segurament es traslladaria al síndrome ‘dijous a la tarda’ i, per tant, el dijous potser seria un dia mig mort, com ara un divendres. I a més, treballant sempre 10 hores al dia sempre ens estariem queixant de com anem de cansats.

Jo creia que, arran de la crisi, s'havia arribat a un cert consens que ara tocava tornar a treballar dur.

En fi, que no ho veig clar.

I vosaltres?

6 comentaris:

elgatodebalmes ha dit...

Aunque suene a topico, el trabajo dignifica. Y creo que en nuestra sociedad queda demostrado que trabajar, sin siquiera entrar en cosas como la necesidad de ganarse la vidad, es para el 98% de la poblacion necesario para mantener un orden en su vida. Somos debiles y sin trabajo no arrojamos a los brazos del ocio que en demasía es la peor de las adicciones. Un sociedad ociosa demasiado tiempo tiende a la relajacion de las costumbre e inevitablemente a la decadencia. Todo este rollo es para decir que el tercer dia de fiesta no me parece ni necesario ni sano. que lo disfrute aquel que se lo haya ganado!!

Shackleton ha dit...

Creo que seria una buena medida para auqellos profesionales con fuertes puntas de trabajo. Pero para la gran mayoría creo que no sería beneficioso para la empresa.

Susie Q ha dit...

M'agrada que esmentis el cas d'Alemanya :)
El meu profe d'alemany, Klaus, sempre diu que els alemanys són els més vagos del món perquè treballen menys hores que ningú i no acostumen a fer hores extra. Eso sí, les cunde.
Per tant, en una societat productiva crec que es podria intentar, ara bé, aquí ho veig poc realista ja que passem les hores a la feina llegint i comentant blogs!

marta manté Spa ha dit...

Ho trobo poca solta. Si volem sortir d'aquesta crisi hem de treballar de valent. Jo vaig estar a Alemania el mes d'agost i sense ser economista ja vaig veura que s'en sortirien aviat.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb la resta de comentaristes: aquí trigarien 2 anys en reclamar la tarda dels dijous com a festiu.
I farien 400 informes per demostrar que la persona no pot mantenir el seu nivell de rendiment durant 10 hores seguides.
Apa, a treballar!
j.

salt and vinegar ha dit...

i només divendres a la tarda?
vaaaaaa
a no...que 4/5 persones que han escrit comentari ja tenen divendres a la tarda lliure. EJEM!!!!
jo iniciaré una campanya per a tenir caps de setmana de 2 dies.