Corrupción en Miami

No hi ha dia que a Espanya no es destapi un cas de corrupció. Suposo que, amb la crisi, els diners escassejen i tothom es comença a fer preguntes. ¿D’on sortien aquells diners? I quan s’estira el fil acaben apareixent sorpreses desagradables. Aquest mateix matí s'han anunciat diverses detencions importants a Catalunya.

Ahir, Xavier Bosch va entrevistar Jordi Pujol al programa Àgora de TV3. Pujol hi va anar per presentar el seu segon llibre de memòries, però evidentment li van preguntar sobre temes d’actualitat. Per exemple, sobre les donacions de la Fundació del Palau de la Música a la Fundació Trias Fargas (vinculada a Convergència).

La seva resposta va ser decebedora.

Primer va afirmar que les donacions eren legals i que, per tant, no hi havia res a dir (hi estic d’acord). Tot i així, va advertir al presentador que no li estirés de la llengua perquè si explicava tot el que sabia tothom en sortiria mal parat (cosa que no dubto).

Per tant, com que tothom l’ha cagat en una cosa o una altra, Pujol creu que hem de girar la vista i fer veure que no ha passat res.

Doncs no.

Si CiU ha fet les coses malament, que es digui. Si els sociates han fet les coses malament (segur que sí, encara que sigui per pura estadística: controlen totes les administracions), que se sàpiga. I si als peperos els regalen rellotges de 20.000 euros que són “un cante de cojones”, que es publiqui (com ja s’ha fet).

“Si entro, tots prendrem molt de mal”, va dir ahir Pujol. [Tall de veu de Pujol]

Doncs prenguem mal. I carreguem-nos aquesta partitocràcia que ens governa.

3 comentaris:

elgatodebalmes ha dit...

No sé, estoy de acuerdo contigo pero... (qué sería esta vida sin pero).

Si es cierto que parece que está en la naturaleza humana que haya corrupción (lo digo no por convicción sino por estadística). Dicho esto y mostrando mi absoluto acuerdo de que "qui la fa la paga" si es cierto que tampoco hay que dejar que se vaya todo abajo, es decir, no estoy dispuesto a sacrificar estabilidad politica por una mayor transparencia. Hemos de avanzar, eso si, en mecanismos de control y de persecución pero estoy de acuerdo con el Molt Honorable de que mejor, si tampoco nos va a llevar a nada, entrar en temas más que pasados porque "prendrem molt de mal"

Anònim ha dit...

Totalmente de acuerdo, Bigmouth. 'Si tots prendrem molt de mal', será que nos lo merecemos, no? ¿Qué tipo de sociedad es ésta en la que, en función del daño que cause la verdad, se decide no airearla?
A ver si esto va a acabar como lo del 3%, que se dijo en el Parlament y de lo cual nunca se ha vuelto a saber nada...
j.

marta mante Spa ha dit...

Jo estic d'acord amb en Pujol!!!!